Zo vind je een goedkoop telefoon abonnement

goedkoop telefoon abonnement

Dure smartphones, abonnementen waar je jaren aan vast zit voor hoge prijzen: het is geen pretje, die telefoons die we elke dag met ons meedragen in de broekzak. Gelukkig zijn er ook nog alternatieven, ook al vergeten veel mensen dit nog wel eens. Een goedkoop telefoon abonnement is nog altijd mogelijk. Je moet alleen weten waar je moet zoeken. 

goedkoop telefoon abonnement

Ga voor sim only

Er zijn een paar manieren om de kosten van je telefoon abonnement laag te houden. Eentje daarvan is door te kiezen voor sim only. Sim only is een heel normale constructie maar door de moderne abonnementen denken veel mensen er niet meer aan. Sim only betekent namelijk dat je alleen een simkaart en abonnement koopt, zonder een toestel. Dat toestel heb je misschien zelf al, of je koopt een betaalbaar tweedehands toestel. Daar stop je vervolgens die simkaart in en je telefoon is direct actief. 

Sim only is zoveel goedkoper omdat je dus niet betaalt voor dat dure toestel. Veel telefoon abonnementen zijn juist zo duur omdat er een bedrag bij in zit waarmee je het toestel afbetaalt gedurende de abonnementsperiode. Daarom zit je er ook twee jaar aan vast.

Bekijk aanbiedingen

Veel providers stunten met aanbiedingen om nieuwe klanten binnen te halen. Daar kun je gebruik van maken. Zie je dat de concurrent ineens een half jaar korting aanbiedt? Dan stap je toch gewoon over! Je kunt hetzelfde na twee jaar weer doen. Blijf op die manier gebruik maken van aanbiedingen en je betaalt altijd minder voor je telefoon abonnement dan anderen.

Ben zuinig op je toestel

De duurste uitgave is dat nieuwe toestel. Dat moet je afbetalen en zoiets duurt lang. Zorg er daarom voor dat je zuinig bent op je toestel en je hebt er ook niet na twee jaar een nieuwe van nodig. Het is wel goed om dan een hoesje ervoor te kopen en er geen gekke dingen mee te doen. Een echt goede smartphone gaat zo twee keer zo lang mee.