Het beste advies als het gaat om afvallen!

intermittent fasting

Een ontzettend groot deel van de Nederlandse bevolking is consistent bezig met het verliezen van gewicht. Dit komt doordat je gewicht van enorme invloed is op je gezondheid en daarnaast ook op je uitstraling. Omdat het verliezen gewicht zo ontzettend belangrijk is voor Nederlanders geven we je in deze blog enkele tips omtrent het verliezen van gewicht. We zullen ons toespitsen op een van de meest effectieve manieren om gewicht te verliezen, intermittent fasting!

Wat is intermittent fasting

Veel manieren om af te vallen berusten op sporten of de voeding die je tot je neemt. Intermittent fasting afvallen doet dit echter niet. Intermittent fasting afvallen berust zich namelijk op de eetmomenten. De dag wordt opgesplitst in twee periodes. In de ene periode mag er wel gegeten worden en in de andere niet. De periode waarin wel en niet gegeten mag worden kun je voor jezelf bepalen. Zo passen sommige mensen de intermittent fasting toe in 16:8 principes, maar anderen weer in een 18:6 of 20:4 principe. Hierin wordt met het eerste getal het dagdeel bedoeld waarin niet gegeten mag worden en met het tweede cijfer het dagdeel waarin wel gegeten mag worden. Wanneer je  intermittent fasting volgt volgens het 18:6 principe betekent dit dat je bijvoorbeeld van 14:00 tot 20:00 mag eten en vervolgens van 20:00 op de ene dag tot 14:00 op de volgende dag niet.

Waarom intermittent fasting?

Intermittent fasting is enorm populair omdat het een effectieve manier is om gewicht te verliezen. Daarnaast geeft het principe je ook veel vrijheden. Als jij merkt dat het je écht niet lukt om 18 uur achter elkaar niet te eten, dan kun je ook kiezen voor 16:8 principe. Hierin geldt echter wel, hoe langer jij achter elkaar niet eet, hoe meer vet jij ook zult in de vastenperiode zult verbranden. Hierin moet wel gezegd worden dat intermittent fasting vrouwen vaak een stuk lastiger is dan dat het voor mannen is. Vrouwen zijn namelijk veel gevoeliger voor calorieën tekort dan mannen. Het is hierdoor voor mannen stukken makkelijker om zwaardere dagindelingen te volgen dan dat het voor vrouwen is.