Met je caravan door de caravan wasstraat

Je caravan kun je natuurlijk helemaal zelf schoonmaken. Echter gaat hier heel wat meer werk in zitten dan het schoonmaken van je auto. Heb je hier geen tijd voor of wil je dit gewoon niet zelf doen? Dan kun je ook met je caravan door de caravan wasstraat gaan! Hieronder bespreken we hoe dit precies werkt en wat er dan precies wordt schoongemaakt.

Het verschil tussen een autowasstraat en caravan wasstraat

Op zich werken een autowasstraat en een caravan wasstraat bijna helemaal hetzelfde. Beide wasstraten zijn roll-overs die geheel automatisch je voertuig schoonmaken Echter zijn er toch wat verschillen. Uiteraard moet een caravan wasstraat groter zijn dan een autowasstraat. Een caravan is namelijk groter dan een auto en moet er wel in passen. Daarom liggen de breedte en de hoogte van de wasstraat voor caravans tussen de 2,5 en 3,5 meter.

Daarbij duurt het wassen van je caravan in een caravan wasstraat vaak iets langer dan het wassen van je auto in een wasstraat. Ook zijn de borstels en de zeep die worden gebruikt niet hetzelfde als bij een autowasstraat. Een caravan is namelijk gemaakt van ander materiaal dan een auto en dit moet dan ook anders behandeld worden. De speciale borstels en zeep zorgen ervoor dat je caravan tijdens het wassen niet beschadigt.

Ook het programma van een caravan wasstraat bestaat uit verschillende stappen. Dit heeft het dus ook gemeen met een autowasstraat. Het duurt meestal tussen de 25 en 50 minuten, afhankelijk van de wasstraat die je kiest. Vaak is het het schoonspuiten van de caravan het eerste onderdeel van het programma. Daarna wordt er zeep op de caravan aangebracht en dit wordt vervolgens schoon geborsteld. Hierna wordt er nog hete was op de caravan aangebracht. De laatste stap is het schoonspuiten van de caravan.