Het oprichten van Ralph Lauren
Ralph Lauren werd in 1939 geboren in de kansarme regio Bronx, New York. Dit was destijds niet de meest voor de hand liggende achtergrond van een succesvolle carrière in de mode-industrie. De jonge Ralph heeft nog een lange weg te gaan. Vroeger was zijn naam Ralph Lifshitz. Een naam die bijna zeker zorgt voor pesterijen (shit is een Engels woord voor kak). Als gevolg hiervan is Lauren een normale pispaal van de klas. “Ik werd behoorlijk gepest op school”, is wat hij ooit zei tegen Oprah. “Het is bijna onmogelijk met zo’n naam.” Gelukkig is er een formele naamswijziging enzovoort. Nadat zijn 2 neven hun naam hadden veranderd in Lauren, besloot Ralph dit ook te doen. Hij is 16 jaar oud wanneer hij dit doet. Ralph Lauren heeft altijd volgehouden dat het veranderen van zijn naam niks te maken had met zijn joodse achtergrond. Hij zei dat hij Lauren gewoon een mooie achternaam vond. Hij zegt ook dat hij niet weet of hij net zo bekend was geworden met de achternaam Liftshitz. De school is ondertussen begonnen met het verkopen van handgemaakte stropdassen aan klasgenoten. De Ralph Lauren trui is nog geen ding maar dit zal later komen.
Na het studeren
Na zijn afstuderen aan de middelbare school begint Ralph economie te studeren, maar daar komt geen einde aan. De jonge ontwerper Ralph Lauren heeft het op dat moment meer naar zijn zin bij zijn part-time baan bij Brooks Brothers. Zijn baas was echter twijfelachtig om Ralph Lauren trui zijn mode-ambities te financieren, dus na een tijdje besloot hij om ergens anders te zoeken. Ralph tekent een contract bij een maker uit Cincinnati die hem in staat stelt om zijn ontwerpen op grotere schaal te produceren. Om de betaling van deze investeringen mogelijk te maken, gaat Ralph aan de slag als verkoper bij een minder bekend bedrijf. Hij mag bij dit bedrijf zijn eigen ontwerpen tentoonstellen.
De volgende stap
Stropdassen verkopen zo goed dat Lauren haar volgende collectie naar het beroemde New Yorkse warenhuis Bloomingdale’s kan brengen. Daar worden stropdassen als zoete broodjes verkocht onder de merknaam “Polo”. Dit wakkerde ook particuliere investeerders aan, waarna Lauren in 1967 eindelijk zijn bedrijf kon starten dankzij een lening van $ 50.000, en kort nadat hij de deur had geopend van zijn eerste winkel, Polo Fashion. Rice Field.