Het ontbramen onderdeel van een overkoepelend proces

Het ontbramen onderdeel van een overkoepelend proces

Van het ontbramen wist ik eerst nog niets, maar zo zie je maar weer hoe snel je bij leert als je er eenmaal je energie in steekt. Voorheen zat ik enkele jaren in de collegebanken, iets wat me een constante strijd opleverde. Ik vind het namelijk heerlijk om te leren en sta er echt voor open, maar voor de manier waarop het daar gebeurde voelde ik niks, alles bleef zo leeg en zo weinig naar te refereren in het dagelijkse leven – ik miste de manier waarop het aansloot op de praktijk, dat gebeurde namelijk niet. Veel liever leer ik terwijl ik bezig ben, het is me inmiddels wel duidelijk dat dat de leerstijl is die het beste bij me past. Ik zit momenteel in een functie waarin ik meeloop met alle werkzaamheden waardoor ik een steeds duidelijker beeld in mijn hoofd vorm van het totale proces. Neem nou het ontbramen, dat is onderdeel van een veel groter, een overkoepelend proces, waar dit de afronding betreft. Zo leer ik telkens in de lijn van al dit soort dingen wat er allemaal in dit productieproces bij komt kijken, en op de een of andere manier vind ik het veel prettiger op deze manier, doordat het zo plastisch is.