Buitendouches voor de dagelijkse frisheid

Buitendouches voor de dagelijkse frisheid

Een van de slechtste dingen voor je huid is chloor, dus ik laat me er niks aan welgelegen om me van die chloor te ontdoen, zodra ik uit het zwembad stap. Daarom hebben wij ook direct met de komst van ons nieuwe zwembad besloten buitendouches aan te schaffen, en die hebben we aan weerszijden van het zwembad laten aanleggen. In de zomer neem ik echt vaak een duik in het zwembad, soms wel meerdere keren per dag. Natuurlijk duik ik er altijd ‘s ochtends al even in. Dat doe ik altijd aan het begin van de dag, ook als het winter is en ik door de kou moet. Maar in de lente en zomer duik ik wel meerdere keren per dag in het zwembad, zeker als het echt lekker weer is en ik ook nog in de tuin lig te zonnebaden. Ik wil dan niet telkens dat de chloor in mijn huid droogt en zorg dus dat ik me goed afspoel onder de buitendouches. We hebben bij de buitendouches ook gewoon zeep en dergelijke staan, zodat je ook die chloorgeur niet meer op je lichaam of, sterker nog, in je haar hoeft te ruiken.