Wietzaadjes

Veel mensen die lijden aan een ernstige of chronische ziekte hebben veel profijt bij het gebruik van cannabis. Het meest bekende voorbeeld hiervan zijn mensen die lijden aan kanker. Door de kanker en de chemobehandeling worden deze patiënten heel erg ziek. Ze kunnen onder andere te maken krijgen met chronische pijnen, slapeloosheid en het verliezen van de eetlust. Dat is natuurlijk heel erg vervelend voor die patiënten. Het gebruik van cannabis kan daarbij enorm helpen. Dat is ook de reden dat je op steeds meer plekken wietzaadjes kunt kopen.

Wietzaadjes

Wat doet de cannabis?

Patiënten die cannabis gebruiken merken dat vrijwel direct. Als je bijvoorbeeld veel last hebt van chronische pijnen en je krijgt cannabis toegediend voel je als het ware de pijn uit je lichaam verdwijnen. Het voordeel hiervan is dat je wanneer je je echt niet goed voelt even cannabis gebruikt en je je vervolgens weer beter voelt. Ook voor mensen die moeite hebben met slapen kan cannabis erg nuttig zijn. Vooral bij zieke mensen helpt cannabis enorm om in slaap te komen. Niet alleen kanker-patiënten hebben iets aan de cannabis. Ook bijvoorbeeld mensen die vaak last hebben van epileptische aanvallen gebruiken soms wiet. Hierdoor hebben ze minder last van hun epilepsie.

Manieren om wiet te gebruiken

Er zijn verschillende manieren om wiet te gebruiken. Het is per persoon sterk verschillend waar de voorkeur naar uitgaat. Zo zijn er bijvoorbeeld mensen die het liefst de cannabis roken, terwijl anderen juist de voorkeur geven aan olie. Deze olie is op verschillende manieren te gebruiken. Je kunt de olie bijvoorbeeld in een ‘vape’ doen. Dat is een apparaat wat de olie als het ware laat verdampen. Het voordeel van vapen ten opzichte van normaal roken is het feit dat je de werkende stof puur inademt. Hierdoor komt er weinig tot geen teer vrij, waardoor vapen een stuk minder slecht voor je is dan een joint roken.