Verschillende soorten schoolmeubilair om uit te kiezen

Schoolmeubilair

Een school is niet compleet zonder meubilair. Want zonder schoolmeubilair is er helemaal geen plek om te zitten! Ook zijn er geen tafels om aan te schrijven en geen kasten om spullen in op te bergen. Sommigen denken nu gelijk aan de docent, maar de leerling heeft natuurlijk ook goed meubilair nodig. En ook nog in de juiste maat. Hier moet je op letten bij het uitzoeken van schoolmeubilair.

Verschillende leeftijden

Kinderen groeien snel. Waar volwassenen vaak vanaf een bepaalde leeftijd niet veel meer veranderen, kan een kind zelfs in een jaar tijd een groeispurt hebben die zorgt voor meerdere centimeters erbij. Je hebt dan dus meerdere maten stoelen nodig, want een stoel moet wel hoog genoeg zijn voor de lengte van een kind. Daar moet je dus rekening mee houden als je stoelen uitzoekt, vaak heb je binnen een school met 3 tot 4 verschillende maten nodig afhankelijk van hoeveel klassen je hebt en in welke leeftijdscategorie. Maar met alleen stoelen ben je er natuurlijk nog niet.

Schoolmeubilair

Tafels op maat

Ook tafels moeten hoog genoeg zijn. Als een tafel te laag is dan kan een kind te ver voorover gaan buigen om te lezen of schrijven. Op korte termijn is dat geen probleem maar wanneer een kind te lang in een slechte houding zit dan kan dit lange termijn gevolgen hebben voor de gezondheid. Met name rugklachten komen dan vaker voor. 

Voor de docenten

Natuurlijk moeten je docenten ook goede stoelen en tafels hebben. Deze zijn van andere maten en kwaliteit dan de stoelen van de kinderen. Docenten zijn immers volwassenen en dus langer, breder en met specifieke wensen als het gaat om werk comfort. Ook heeft een docent een eigen, grotere tafel nodig en eventueel opslagruimte.

Kasten en meer voor in de school

De kinderen zitten natuurlijk niet aan een stuk door alleen in een klaslokaal. Er is ongetwijfeld ook een aula waar je stoelen en tafels nodig hebt. Opslagruimte is bovendien minstens zo belangrijk.