Verschil beton ciré en betonlook verf

Beton ciré is een soort stucmateriaal, dit materiaal wordt in 2 lagen aangebracht en daarna wordt het geschuurd en geïmpregneerd. Om beton ciré kalkverf aan te brengen heb je de volgende materialen nodig: een spaan, een mixer, een stukadoorstroffel en een schuurbord. Betonlook verf wordt aangebracht met een roller en vervolgens met een blokkwast. Betonlook verf krijgt maar 1 laag in tegenstelling tot het tweelaagse beton ciré. Het benodigde gereedschap voor de betonlook verf is het volgende: vachtroller en een blokkwast. Er zit dus wel degelijk verschil in het aanbrengen van beton ciré kleuren verf en betonlook verf.

Het verschil in materiaal

Beton ciré bestaat uit meerdere soorten materialen, namelijk: cement, gemalen kiezel en zand wat vervolgens met een speciale kunsthars klontvrij wordt gemixt. De materialen worden in bepaalde hoeveelheden afgewogen zodat het tot het gewenste resultaat komt. De kleur komt tot stand door het toevoegen van pigment. Beton ciré is 2,5 tot 3,5 mm dik. Er is keuze uit ongeveer 25 kleuren. Betonlook verf is al een kant en klaar product op waterbasis. Bij betonlook verf is er keuze uit 17 kleuren. Betonlook verf is een stuk minder dik dan beton ciré verf, namelijk minder dan 1 mm dik.

Het verschil in aanbrengen

Beton ciré verf wordt aangebracht met een opbrengspaan. Eerst wordt er een dunne laag van de verf aangebracht, vervolgens komt hier nog een dikkere laag overheen. De verf dient 24 uur te drogen en vervolgens wordt het geschuurd. De beton ciré verf wordt in evenredige banen geschilderd. Betonlook verf wordt aangebracht met een kwast en de geleibolletjes worden verdeeld. De hoeveelheid druk die wordt uitgebracht op de kwast bepaald hoe het eindresultaat eruit komt te zien. Betonlook verf hoeft niet op elke plek even dekkend te worden aangebracht, de druk van de kwast zorgt er namelijk voor dat de kriskras bewegingen tot een geheel gemaakt worden. Betonlook verf wordt niet in evenredige banen geschilderd maar kriskras door elkaar.