Relatiegeschenken om boodschap over te brengen

Relatiegeschenken om boodschap over te brengen

Als je zoals ik dertig jaar in het vak hebt gezeten is op een gegeven moment de koek wel op. Zeker nu ik de pensioenleeftijd nader voel ik meer en meer dat de tijd er rijp voor is om afscheid te nemen van mijn huidige functie als eigenaar-directeur en de staf over te dragen aan de meest geschikte opvolger. Niet voor niets is dat in dit geval mijn eigen dochter. Ik kan natuurlijk niet helemaal objectief naar de situatie kijken maar vind haar echt de meest geschikte partner en wellicht had ik haar kwaliteiten ook in kunnen zien, was ze niet mijn eigen dochter geweest. Zij heeft bovendien als voordeel dat ze opgegroeid is in dit bedrijf en dus van voor tot achter al weet hoe de dingen er hier aan toe gaan. Om de overgang te benadrukken en officieel te maken geven we nog dit jaar een groot feest voor de medewerkers en delen we relatiegeschenken uit naar onze contacten. In de begeleidende brief bij de relatiegeschenken leggen we de contacten uit dat mijn dochter het van mij overneemt en dat zal voor velen inmiddels geen verrassing meer zijn, aangezien ik het er al met velen over heb gehad. Maar met de verrassing van de relatiegeschenken erbij is het een goede manier om van iedereen in een keer afscheid te nemen en voor mijn dochter om haar plannen met het bedrijf toe te lichten.