Kan een aanvraag voor bestuursleden?

VOG

Een vog aanvragen hoeft niet alleen te gebeuren voor werknemers, werkgevers kunnen er ook mee te maken krijgen. Wanneer je als bedrijf bijvoorbeeld een samenwerking aan wil gaan met een ander bedrijf, dan wil je er zeker van zijn dat de bestuursleden geen strafbare feiten hebben gepleegd. Eenvoudig gezegd wil je dat je geen grote fout maakt waardoor je bedrijf in de financiƫle problemen komt. Deze verklaring is alleen bedoeld voor rechtspersonen.

Hoe werkt het voor verenigingen en vrijwilligers?

Werk je als vereniging met vrijwilligers dan kun je gratis een vog aanvragen hiervoor, hiermee kan de vrijwilliger bewijzen dat die geen strafbare feiten heeft gepleegd die belangrijk kunnen zijn voor het uitoefenen van het werk. Heb je bijvoorbeeld een vrijwilliger nodig om een jeugdelftal te trainen dan heeft deze persoon de verklaring nodig. Dit is wettelijk vastgelegd en kun je als vereniging niet onderuit, het is een goed middel om te kans zo klein mogelijk te houden om grensoverschrijdend gedrag te signaleren binnen de vereniging.

VOG

Nog nooit zo eenvoudig geweest

Een vog aanvragen via internet is nog nooit zo eenvoudig geweest, op de website vog-aanvraag.info vind je alle informatie die je nodig hebt en kun je een aanvraag doen. Dit kan je lekker doen in je eigen tijd wanneer jij daar tijd voor hebt, je hoeft er de deur niet voor uit of een vrije dag te nemen. Het enige wat je nodig hebt is een Digid inlog, een geldig e mailadres en internet bankieren om de betaling te kunnen doen. Wordt de aanvraag goedgekeurd dan krijg je de verklaring vanzelf op je woonadres gestuurd.