Hoe vakantieparken in Nederland door de crisis komen

vakantieparken Nederland

De reiswereld wordt hard getroffen door de coronacrisis anno 2020. Het grootste probleem wordt veroorzaakt door het feit dat verplaatsingen als ongewenst worden beschouwd. Reizen naar andere landen wordt al helemaal afgeraden als dat niet strikt noodzakelijk is. Alleen daardoor al loopt de reissector veel mis. Voor vakantieparken in Nederland is het ook al niet gemakkelijk. Toch zijn er vakantieparken die hoop mogen hebben om nog een enigszins redelijk jaar te draaien. Hieronder lees je waarom.

vakantieparken Nederland

Wel huuraccommodaties, niet traditioneel kamperen

In tegenstelling tot bijvoorbeeld restaurants, cafés en discotheken zijn vakantieparken in Nederland niet per definitie gesloten tijdens de pandemie. Wel zijn er natuurlijk restricties. Een gezamenlijk sanitairgebouw openstellen is in 2020 niet reëel. Daarmee wordt het onmogelijk op de ‘traditionele’ wijze te kamperen. Campings die (vrijwel) alleen kampeerplaatsen hebben, hebben het daarom het zwaarst. Huuraccommodaties zoals bungalows, chalets, logementen en andere soorten vakantiehuisjes kunnen daarentegen wel geopend worden, mits deze over eigen sanitair beschikken. Sommige parken hebben overigens ook kampeerplaatsen met eigen privé sanitair. Ook deze plekken zouden opengesteld kunnen worden. Toch nog kansen dus voor ondernemers in deze branche!

vakantieparken Nederland

Tip: huur een jaarplaats

Voor degenen die in 2020 toch graag op vakantie gaan is het huren van een accommodatie op een vakantiepark in eigen land de meest logische optie. Bij sommige vakantieparken kun je ook een zogeheten jaarplaats (of seizoenplaats) huren. Meestal hebben deze plaatsen ook eigen sanitair. Hier kun je het hele jaar van gebruikmaken. Interessant voor fervente liefhebbers van het leven op vakantieparken en campings!