Hoe lang blijft alcohol in je adem?

Hoe lang blijft alcohol in je adem?

Wat kun je doen om niet op te vallen met alcohol op?

Om maar meten meteen met de deur in huis te vallen, geven we je antwoord op de vraag: ‘hoe lang blijft alcohol in je adem’?. Alcohol blijft in je adem totdat het lichaam het heeft uitgescheiden. Maar je hebt gelukkig wat speling en dan is het belangrijk om te weten hoe lang je alcohol in je adem blijft ruiken, want dat is meestal het signaal voor politieagenten om bij iemand een blaastest te doen.

Hoeveel alcohol?

Hoe lang alcohol in je adem blijft, hangt af van een aantal factoren. De hoeveelheid alcohol die je hebt gedronken, je gewicht, je spijsvertering en je leeftijd kunnen allemaal invloed hebben op hoe lang alcohol in je adem ruikbaar is en in een blaastest opgemerkt wordt. In het algemeen wordt aangenomen dat alcohol gemiddeld ongeveer 12 uur in je adem blijft. Dit betekent dat als je een paar drankjes hebt gedronken, alcohol nog een aantal uren in je adem zal blijven voordat het uit je lichaam wordt uitgescheiden. Kies je graag het zekere voor het onzekere na een avondje doorzakken? Dan kun je ook zelf een blaastest kopen.

Geen blaastest kopen?

Vind je een blaastest kopen niet zo’n goed en veilig idee? Er zijn een paar dingen die je kunt doen om te helpen bij het detoxen van alcohol uit je adem. Ten eerste, drink veel water. Water helpt om alcohol uit je lichaam te verwijderen, waardoor de alcohol in je adem sneller verdwijnt. Ten tweede, eet een maaltijd. Eten helpt je spijsvertering op gang te brengen en te verbeteren, waardoor alcohol in je adem wordt uitgescheiden en geneutraliseerd. Wat ook helpt, is uiteraard kauwgom. Als je kauwgom kauwt, geeft het een frisse(re) smaak en geur. Ook helpt kauwgom om je mond te hydrateren, waardoor de geur zal verminderen. Ook kun je mineraalwater en mondwater inzetten om het een en ander te verbergen. Feit is wel dat de alcohol er zeker niet door uit je lichaam verdwijnt.

Meer blogs lezen?

Is stappen en alcohol drinken voor jou een lifestyle? Lees dan hier onze andere lifestyle blogs.