crypto

Het is goed te beseffen dat er van Cardano geen munt bestaat, het is namelijk een modulair blockchain ontwikkelingsplatform met een apart netwerk voor de interne cryptomunt. ADA is de cryptomunt van Cardano, onder de leiding van Charles Hoskinson werd een ontwikkelingsproject opgezet. De bedoeling is dat er een derde generatie blockchain technologie wordt opgezet, door vele vertragingen is het project nog niet operationeel en gebruiksklaar. Het project heeft wel erg veel potentie, toch is een belegging speculatief.

Beste Bank

Een van de beste blockchain projecten

Je mag Cardano tot een van de beste blockchain projecten rekenen, het project maakt deel uit van de Cardano stichting. het gedistribueerde publieke blokketen bestaat uit verschillende lagen. Het toevoegen van opwaarderingen en het onderhoud kan op deze manier eenvoudiger worden gedaan. Ook kunnen hierdoor complexe decentrale applicaties ondersteund worden, eerst moet de transactieverwerking laag geperfectioneerd worden waar de ADA cryptocurrency werkt. Maximaal kunnen er 45 miljard ADA in omloop worden gebracht, de munt is deelbaar tot zes decimalen achter de komma. 

Aanpak van de hoofdontwikkelaar

Over de aanpak van de hoofdontwikkelaar van Cardano valt niets te zeggen, de aanpak is professioneel en gepassioneerd. Het bedrijf heeft ook vele samenwerkingen met universiteiten, er zijn zelfs overheden die de blockchain technologie willen adopteren. De ADA is te koop op verschillende exchanges, in Nederland bijvoorbeeld is de cryptomunt op het platform van Bitvavo te koop. Wel moet je bij Bitvavo je eigen identificeren voordat je ADA kan kopen of verhandelen, wil je anoniem kopen dan kun je gebruik maken van Changelly.